Címkék: firefox iwiw greasemonkey

2009.01.05 14:34

Az első bejegyzés valami olyasmiről szól, amit mindenki használ és senki sem szeret túlzottan: az iWiW példásan bemutatta a magyar webfejlesztés majd' minden rákfenéjét. A nehézkes kezelésen és a beállítások szűkösségén most kár vitázni, és nem valószínű hogy eljön az idő, mikor minden barátod átnyergel Facebook-ra. Még szerencse, hogy itt az iWiW Tools.

Konkrétan egy Greasemonkey Szkriptről van szó (amely egy firefox-kiegészítés, és oldalakat lehet vele átbabrálni), tehát a működéséhez mindkettőre szükségünk lesz. Ezek után látogassunk el ide, a jobb felső Install gomb megnyomása után mint szokásos kiegészítő települ fel - ezután használhatjuk is, irány az iWiW.

 


Bár a fenti menüben megjelenő új menüpont alatt mindent részletesen beállíthatunk, a legszembeötlőbb változások a főoldalon lesznek láthatóak: az üzenőfal üzenetei egyenként, és felhasználó szerint is letilthatóak, jelölve vannak az új üzenetek, feladóiknak egy kattintással küldhetünk személyeset. A lap tetején láthatjuk, ha valaki törölt minket ismerősei közül, alján megjelenhetnek a szülinapos, névnapos ismerősök, de akár a teljes kiosztást is átvariálhatjuk.

A szkripttel persze a site többi részeit is ilyen alapossággal átkutyulhatjuk, állíthatunk az oldal szélességén, egy album esetén rögtön abba lépünk, stb. A szkript emellett automatikusan frissíti magát, így gyorsan követi az iWiW változásait.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Produktív

böngéssz, dolgozz, lazsálj gyorsabban - programok és módszerek, amik segítenek ebben, egyelőre a windows univerzumban.

Archívum

Címkék

+ + +

süti beállítások módosítása